Κράτος - Φορολογία - Φασισμός

Χιλιάδες βιβλία έχουν γραφτεί για να εξηγήσουν το φαινόμενο του Φασισμού ! Πουθενά όμως δεν έχουμε διαβάσει ποια σχέση υπάρχει ανάμεσα στο τρίγωνο , κράτος – φορολογία - φασισμός!
Όταν μιλάμε για κράτος , έστω και στην πιο υποτυπώδη του μορφή , πρέπει να καταλάβουμε ότι πρώτα απ όλα μιλάμε, για κατασταλτικό μηχανισμό , που αιώνες πριν , δημιουργήθηκε την στιγμή που ο πρώτος εργοδότης , ο κάθε μικρός η μεγάλος εργοδότης , δεν μπορούσε μόνος του , να διαφυλάξει την κάθε φορά παραχθείσα η πιο σωστά την κάθε φορά παραγόμενη υπεραξία και τις συνθήκες παραγωγής αυτής της υπεραξίας . (χώρος- χρόνος ). Όλες οι άλλες λειτουργίες του κράτους είναι δευτερεύουσες , πιο σωστά συμπληρωματικές αυτού του μηχανισμού. Γνωστή η παροιμία που λέει ότι : -Τα χρήματα μπορεί να είναι λίγα , μπορεί να είναι πολλά , ποτέ όμως δεν είναι αρκετά . Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την μάζα της υπεραξίας που θέλει να κερδίσει από τον εργαζόμενο του , ο κάθε εργοδότης . Στην αρχή αυτής της ιστορίας , τους ανθρώπους αυτού του κατασταλτικού μηχανισμού, τους πλήρωνε μόνο ο εργοδότης . Αργότερα όμως περάσαμε στο στάδιο του κυνισμού . ( Πρώτη εμφάνιση του φασισμού ) :- Βάλανε και τους εργαζόμενους να συμβάλουν , ολίγον τι ..
Εδώ είμαστε σήμερα . Τι γίνεται όμως με τους Αυτοαπασχολούμενους , που δεν εκμεταλλεύονται κανέναν. Εδώ έχουμε την πιο ωμή παρέμβαση του κράτους : Γίνεται ξαφνικά συμμέτοχος στην επιχείρηση , και μάλιστα μόνο στα κέρδη , στην χασούρα ΟΧΙ . Η είσπραξη των φόρων από τους μικρούς τώρα , δεν είναι αυτοσκοπός , για την συντήρηση μόνο του κατασταλτικού μηχανισμού που ανέφερα παραπάνω , αλλά είναι μηχανισμός επανακεφαλαιοποίσης του μεγάλου κεφαλαίου . Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τράπεζες που δεν κερδίζουν πλέον από τη διαφορά επιτοκίων ( καταθέσεων και δανείων) , αλλά από την πτώχευσή τους και την άμεση επανακεφαλαιοποίησή τους . (Στην Ελλάδα και από την μη εφαρμογή της «ΔΗΜΗΤΡΑ ») . Πάμε παρακάτω . Ο φασισμός αρχίζει από την στιγμή που δεν σ αφήνουν να διαλέξεις όχι μόνο μεταξύ δύο πραγμάτων η προϊόντων η τραγουδιών , αλλά από την στιγμή που σαν μικρός η μεγαλύτερος παραγωγός , δεν σε αφήνουν να διαλέξεις μεταξύ δυο φορολογικών συστημάτων !
Υ.Γ. Όταν θα έχουμε το δικαίωμα της μικρής αυτής επιλογής , τότε η εξάλειψη του Φασισμού σε όλον τον κόσμο , είναι ζήτημα ελάχιστου χρόνου . Τότε περνάμε αυτόματα σ ένα νέο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που στην …είσοδό του, στην πύλη, θα γράφει : « ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ».


Τσούνης Πανναγιώτης (Βοστινιώτης )
οικονομολόγος
Ιούνης του 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου