Πενία τέχνας κατεργάζεται

Λέγαμε λοιπόν στο προηγούμενο άρθρο μας, που είχε τίτλο «Το έμφραγμα της Παγκόσμιας Αγοράς», ότι είναι αδιανόητο σε μια Παγκοσμιοποιημένη Οικονομία να μην υπάρχει η δυνατότητα αντιπαραβολής και συμψηφισμού των χρεών [virements], όλων των επιχειρήσεων (και κρατών) δηλαδή, των θετικών και αρνητικών μεγεθών της Α επιχείρησης προς την Β, της Β προς την Γ, της Γ προς την Α κ.ο.κ. Είναι χίλιες φορές πιο αδιανόητο να μην μπορεί να γίνει αυτό σε πολύ πιο μικρή έκταση, π.χ σε μια Περιφέρεια ή σε ένα Δήμο.
Θα έχουμε σε ελάχιστο χρόνο τεράστια εξοικονόμηση κεφαλαίων ή πιο σωστά μάζας ρευστού χρήματος, που είναι απαραίτητη σε μια «στεγνωμένη» Αγορά . Είναι τόσο απλό. Αρκεί ένα μικρό πρόγραμμα και ένας υπολογιστής.
Σε τελική ανάλυση, οι ακάλυπτες επιταγές, αν δεν πατήσουν το πόδι τους σε καμιά Τράπεζα και κυκλοφορούν στην αγορά, μπορούν να παίξουν το ρόλο «ειδικού χαρτονομίσματος», που από ανάγκη κυκλοφορεί από χέρι σε χέρι και γίνεται αποδεκτό στην αγορά (δεν μπορεί κανένας να μας κατηγορήσει ούτε για παραχάραξη νομίσματος). Μια ακάλυπτη επιταγή που εκδίδει ο Άλφα επιχειρηματίας, μπορεί να κάνει έναν μικρό ή μεγάλο κύκλο στην Αγορά και να ξαναγυρίσει πάλι στον εκδότη του, που μπορεί να την καταστρέψει… και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αυτό μπορεί να γίνει τυχαία αλλά είναι πιο σίγουρο αν γίνει προγραμματισμένα και υπεύθυνα με τη μέθοδο της μεταβίβασης χρεών των λεγομένων virements. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και με πρωτοβουλία Περιφερειάρχών, Δημάρχων, Επιμελητηρίων. Θα είναι μεγάλη προσφορά εκ μέρους τους, σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε και στους πιο δύσκολους που έρχονται.
Η πενία (και η ανάγκη ) τέχνας κατεργάζεται.
Ευκαιρία μεγάλη να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα αντιδράσουν, ποιοι θα εναντιωθούν, σε μια τόσο ανέξοδη και απλή κίνηση, που δεν είναι τίποτε άλλο, λέμε ακόμα μια φορά, παρά η αντιπαραβολή και ο συμψηφισμός των χρεών [virements] της Α επιχείρησης προς την Β, της Β προς την Γ, της Γ προς την Α κ.ο.κ. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση της Αγοράς στις λεγόμενες Αγορές και σε κάθε είδους εγχώριους και ξένους εκβιαστές.

Βοστινιωτης Παναγιώτης.
Οικονομολόγος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου