Γιατί θα χάσει η Μέρκελ!

Όπως υπάρχουν οι νόμοι της Φυσικής, π.χ. οι νόμοι της κίνησης των πλανητών, έτσι υπάρχουν και οι νόμοι της κοινωνικής εξέλιξης. Ας μείνουμε στο δεύτερο. Δεν μπορείς σήμερα να αναγκάσεις μια κοινωνία, ένα λαό, να γυρίσει πίσω στην Ρωμαϊκή δουλοκτητική εποχή. Αυτό είναι αδύνατο. Ούτε ο ίδιος ο Θεός να κατέβει δεν μπορεί να το καταφέρει, όσο μικρός και να είναι αυτός ο λαός.
Η ιστορία της ανθρωπότητας,  είναι σε τελική ανάλυση, ιστορία ανοδικής πορείας. Πάντοτε έκανε ένα μικρό βήμα μπροστά. Να θελήσει κάποιος να αναγκάσει μια κοινωνία να κάνει ένα βήμα πίσω, πόσο μάλλον περισσότερα βήματα, είναι αδύνατο. Είναι κοινωνικός νόμος ότι η ανθρώπινη κοινωνία μόνο μπροστά μπορεί να πηγαίνει. Είναι σαν την ροή του ποταμού, δεν γυρίζει πίσω. Ακόμη και την εποχή της αποικιοκρατίας, οι ντόπιοι πληθυσμοί δεν χάνανε τα κεκτημένα τους, γιατί απλώς δεν είχαν.
 Στις μέρες μας αποδείχτηκε ότι εκεί που οι Δυτικοί, με στρατιωτικές επεμβάσεις (Αφγανιστάν, Ιράκ, Αραβικές χώρες), επιχείρησαν να ανατρέψουν κεκτημένα, ήταν αδύνατο (και είναι αδύνατον) να τα καταφέρουν. Απέτυχαν! Οι λαοί εκεί προτιμούν να πεθάνουν στα πεδία των μαχών παρά να γυρίσουν στο βιοτικό επίπεδο που είχαν πριν 80-100 χρόνια. Θα επικρατήσει τελικά αυτή η νομοτέλεια, ότι η ανθρωπότητα δεν γυρίζει πίσω. 
 Και για να επιστρέψουμε στα δικά μας, η κυρία Μέρκελ και οι της αυλής της, πιστεύουν ότι με το πρόσχημα του χρέους θα αναγκάσουν τους λαούς της Ευρώπης, με πρώτο και καλύτερο τον Ελληνικό λαό, να γυρίσουν πίσω 30-40 χρόνια. Θα χάσει. Σίγουρα θα χάσει, γιατί αυτή η νομοτέλεια, ότι η κοινωνική εξέλιξη δεν γυρίζει πίσω,  ισχύει και για τους λαούς της Ευρώπης, ισχύει και για τον Ελληνικό λαό! Το' φερε η μοίρα της να χάσει πρώτα στην Ελλάδα. Δε φταίμε εμείς, τά' χει η μοίρα μας!

Βοστινιώτης Παναγιώτης
Οικονομολόγος
 

12 Δεκεμβρίου 2015

1 σχόλιο:

  1. Βοστινιώτης Παναγιώτης6/7/15 09:56

    Η σωστή ημερομηνία της ανάρτησης ειναι12-12-14

    ΑπάντησηΔιαγραφή