Που να το καταλάβει η Αριστερά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έγινε πριν 50 χρόνια για να διαλυθεί σήμερα! Η Ε.Ε είναι δημιούργημα σύγκλισης τεραστίων υπερεθνικών οικονομικών συμφερόντων. Συμφερόντων που τα εθνικά κάθε χώρας σύνορα, τους ήταν εμπόδιο. Όχι μόνο δεν πρόκειται να διαλυθεί εις « τα εξών συνετέθη», όπως μερικοί προβλέπουν, αλλά αντίθετα η συνοχή της, πάσει θυσία, θα μεγαλώσει! Και αυτό θα γίνει για δυο λόγους:
1) Μόνο έτσι, ενωμένη και με μεγαλύτερη συνοχή απ ότι είχε πριν, θα μπορέσει να «παίξει», να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια οικονομία, μόνο έτσι θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τις ανερχόμενες οικονομίες της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ν. Αφρικής.(άιντε να βάλουμε και της Αμερικής)!
Η ανακοίνωση των ηγετικών στελεχών 29 από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίες όλες μαζί είχαν κύκλο εργασιών 1,5 τρισεκατομμυρίου ευρώ και απασχολούν πάνω από 5.000.000 εργαζόμενους, που δημοσιεύτηκε προχθές σε πολλές Γαλλικές και Γερμανικές εφημερίδες, αυτήν την αγωνία εκφράζει: Οι επιχειρήσεις αυτές θέλουν ενωμένη Ευρώπη! (βλέπε Α.Β το άρθρο του Δελαστικ με τίτλο: Στο χείλος του γκρεμού η ΕΕ).
Αν προχωρήσουμε λίγο ακόμη, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι η ΕΕ όχι μόνο δεν πρόκειται να αποβάλλει από την συμμαχία, να πετάξει έξω μια χώρα-μέλος π.χ την Ελλάδα (και οποιαδήποτε άλλη χώρα του Νότου) αλλά αντίθετα είναι ικανή να «λιώσει» όποια χώρα τολμήσει να αποχωρίσει από την ΕΕ. Και η Ελλάδα απ όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι η πιο ευάλωτη…όχι τόσο για το χρέος της όσο για τους γείτονες της. Αυτό να μην το ξεχνάμε!
2) Μόνο έτσι ενωμένη και με μεγαλύτερη συνοχή απ ότι πριν, η ΕΕ θα μπορέσει να επιβληθεί στο εσωτερικό της, στους λαούς των κρατών μελών που την απαρτίζουν. Και η επιβολή αυτή σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σε συνθήκες που το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων υπηκόων της θα πέφτει συνεχώς, σε συνθήκες που μπορεί να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή εξεγέρσεις, η επιβολή αυτή μόνο με αυταρχικές μεθόδους μπορεί να γίνει, φθάνοντας ακόμη και στην επιβολή επιλεκτικά και δικτατορικών καθεστώτων, με την βοήθεια ακόμη και μισθοφόρων από τις τάξεις των λαθρομεταναστών!
Ναι, μέσα σε μια ενιαία (και δημοκρατική !!!) Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι καθόλου απίθανο να έχουμε και κανα δυο δικτατορίες. Είναι μια λύση που θα έχει την αμέριστη υποστήριξη, όχι μόνο των ηγέτιδων δυνάμεων της Ευρώπης, αλλά και της ντόπιας ολιγαρχίας! Για την Ελλάδα τώρα μπορούμε να πούμε ότι «και μέσα μαύρα και έξω άραχνα».
Το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση της Ευρώπης, για ενιαία διοίκηση, θα είναι ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα, που θα το περάσουν σ' όλες τις χώρες της Ευρώπης με την διαδικασία του κατεπείγοντος! Τυχαίο; Δε νομίζω, που λέει και η γνωστή διαφήμιση. Η «Αχίλλειος φτέρνα» της καπιταλιστικής οικονομίας είναι το υπάρχον φορολογικό σύστημα, γιατί στηρίζεται στον παραλογισμό, έναν παραλογισμό, που δεκάδες χρόνια, αιώνες ολόκληρους, έχει ευνουχίσει όχι μόνο την Οικονομία αλλά και την νοημοσύνη εκατομμυρίων ανθρώπων, έναν παραλογισμό που αριθμεί περισσότερα θύματα απ όσα θύματα αριθμούν όλες οι θρησκείες του κόσμου! Που να το καταλάβει αυτό η Αριστερά, που οι προτάσεις της, εδώ και κάτι δεκάδες χρόνια, βγάζουν περισσότερο καπνό, παρά φλόγα! Που να το καταλάβει ότι μετά τις σχέσεις ιδιοκτησίας το πιο βασικό στοιχειό ακόμη και της Σοσιαλιστικής Οικονομίας είναι το φορολογικό σύστημα μιας χώρας. Εκεί μπορούμε να έχουμε άποψη, να αντιπροτείνουμε λύση, να τους αποδείξουμε ότι τους πήραμε χαμπάρι; Βεβαιότατα. Να προτείνουμε μέσα στην ΕΕ, ναι μέσα στην ΕΕ, κατ' αρχάς ένα Νέο Φορολογικό Σύστημα. Είναι τόσο απλό, για την κατανόηση του δεν χρειάζονται ανώτερα μαθηματικά παρά μόνο δυο τρεις πράξεις αριθμητικής. Ας αφιερώσουμε 30 λεπτά από το χρόνο μας.
Βλέπε στο vostiniotismos.blogspot.com πρώτα το άρθρο: -Η «άγνωστη» παράμετρος της Οικονομίας και ύστερα το άρθρο: -Το κράτος και το φορολογικό εφ άπαξ
Βοστινιώτης Παναγιώτης . Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου