Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Κάθε επιχείρηση, ακόμη και την πιο μοντέρνα, ατομική, οικογενειακή, συνεταιριστική, αγροτική, βιομηχανική, σοσιαλιστική, καπιταλιστική, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, και σε οποιαδήποτε εποχή, μπορούμε να τη φανταστούμε (για να χρησιμοποιήσουμε Αισώπεια γλώσσα), σαν ένα στρόγγυλο πηγάδι, του παλιού καιρού, που το νερό το βγάζανε από τα βάθη του πηγαδιού με τριχιές και με κουβάδες.
Βοστινιώτης Παναγιώτης
19/4/2015
Με το πρόσχημα λοιπόν του χρέους, οι της Ε.Ε, όχι μόνο θέλουν να μας πάρουν τα πηγάδια (ιδιωτικοποιήσεις), αλλά να μας αναγκάσουν να δουλεύουμε (στα πηγάδια τους πλέον) με όσο γίνεται λιγότερο μισθό, να διψάσουμε, να στεγνώσει η γλώσσα μας για ένα ποτήρι νερό (εργασιακές σχέσεις), μέχρι να επιστρέψουμε λέει «το δανεικό νερό» (τα χρέη μας δηλ.) που ζητήσαμε κάποτε. Το νερό όμως που θα βγάζουμε, έστω και με ελάχιστο μισθό, από τα πηγάδια τους, εδώ και πέρα, δεν θα είναι δικό μας αλλά δικό τους, και αυτοί οι κύριοι θα μας πουν αύριο, ότι δεν είναι σωστό να ξεπληρώσουμε «το δανεικό νερό», (τα χρέη μας δηλ.) με το δικό τους...νερό. Υπάρχει περίπτωση βέβαια, αφού μας πάρουν τα πηγάδια, να τα κλείσουν κι όλας!
Με το παραπάνω Αισώπειο παράδειγμα, φαίνεται καθαρά, ότι τα μέτρα λιτότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι μειώσεις μισθών κλπ, δεν έχουν καμιά σχέση με την λύση του προβλήματος. Εδώ πρέπει να πούμε ότι ούτε κατά ελάχιστο δεν θα διαταραχτεί η Οικονομία της Ελλάδας, αν εμείς δεν προχωρήσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις, στη μείωση των μισθών. Ούτε κατά ελάχιστον επίσης, δεν θα διαταραχθεί η Οικονομία της Ευρώπης, πόσο μάλλον της Παγκόσμιας Οικονομίας, από ένα Grexit. Απλούστατα, οι της Ε.Ε, φοβούνται ότι κάτι τέτοιο θα προβληματίσει ακόμη πιο πολύ τους λαούς της Ευρώπης, που τελευταία κάτι αρχίζουν να υποψιάζονται ότι το Ελληνικό πρόβλημα μόνο Ελληνικό δεν είναι.Βοστινιώτης Παναγιώτης
19/4/2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου