Το πολυάγκιστρο

Είμαστε κυριολεκτικά σαν στη θάλασσα, το αγκιστρωμένο ψάρι! Δίπλα μας σ'άλλο αγκίστρι οι Πορτογάλοι, λίγο πιο πέρα σε άλλο οι Ισπανοί, οι Ιταλοί κλπ! Μας ξεγέλασαν με την ψαροτροφή! Όλοι αγκιστρωμένοι στο ίδιο πολυάγκιστρο!
Τα τελευταία τρία χρόνια οι Έλληνες αρχίζουνε και σπαρταράνε! Αυτοί που κρατάνε απ'έξω την πετονιά αρχίζουν και ανησυχούν, φοβούνται ότι θα τους κοπεί η πετονιά και θα τους φύγει το ψάρι! Ο κίνδυνος για τους απ'έξω δεν είναι μικρός! Πόσο μάλλον όταν αρχίζουν και τα άλλα ψάρια να σπαρταράνε! Αυτή την εικόνα έχουν μπροστά τους οι μετέχοντες στο Eurogroup κάθε φορά υπουργοί! Ο έμπειρος ψαράς δεν το διακινδυνεύει! Τι κάνει: Αμολάει σιγά-σιγά λίγο πετονιά, ρίχνει και λίγο ψαροτροφή! Τι έχει να χάσει! Μέχρι που να κουραστεί το ψάρι (Έλληνες, Γάλλοι, Πορτογάλοι κλπ)! Αυτό ακριβώς έγινε χθες τη νύχτα, στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες! Και το ημερολόγιο έδειχνε… 27 Νοέμβρη 2012. Μερικά «ψάρια» πανηγυρίζουν για την ψαροτροφή, κάτι άλλα για την επιμήκυνση της πετονιάς!

Βοστινιώτης Παναγιώτης
27-11-2012

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/11/12 08:58

    Πόση αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό το παράδειγμα Παναγιώτη !!!!! και μάλιστα θα προσθέσω ότι πριν από το πολυάγκιστρο, τα εύκολα δάνεια έπαιξαν τον ρόλο της "μαλάγρας" !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή